Русенският поет и журналист Живодар Душков, който през пролетта предизвика фурор във фейсбук със стихотворение за надеждата въпреки мрачните сенки на коронавируса и налаганите заради него масови ограничителни мерки по света, получи поздравително писмо от президента Румен Радев. 
Творбата „Нашият град днес“ с вдъхновяващия акцент „Пак ще си весел!/ Пак ще си ласкав!.../ Пак ще си ти!/ И ще живееш!“ бе подета от социалната мрежа и за дни бе преведена на 37 езика от целия свят, а авторът събра преводите в стихосбирка без аналог не само у нас.
Книгата стигна и до Президентството, а държавният глава изпрати на автора писмо, в което се казва: „Адмирирам смелото Ви начинание да превърнете едно-единствено стихотворение в стихосбирка, която да се превърне в послание за вяра към толкова народи по света. Неподготвени се оказахме в ситуация, неочаквана и непозната за всички ни. Ето защо Вашата проява на съпричастност в условията на социална изолация, посредством поетично слово, вдъхва надежда в тези трудни времена и заслужава уважение“.