Една от най-младите църкви в Русенска епархия - „Свети Георги Победоносец“ в село Шуменци, която отпразнува четвърт век от построяването си, първа в епархията развя митрополитски флаг пред входа си. От двата пилона многобройните гости за тържеството на църквата бяха посрещани от българския трибагреник и от знамето на митрополията със специалния митрополитски печат, изобразен от едната страна на флага. 
Идеята за това е на презвитера Калина, съпругата на свещеник Михаил Михайлов, който обгрижва храма в Шуменци. „Много внушително и празнично изглежда църква, над която се развява митрополитското знаме. По същия начин изглеждат и църквите в Румъния, където често гостуваме - много е вълнуващо, че дори и неголеми храмове в малки селца също са украсени от такива митрополитски знамена. И това винаги придава една специална тържественост и ти създава онова трепетно усещане за истински празник, когато престъпваш прага на храма дори и в обикновен ден“, разказва презвитера Калина. „Много ми се искаше и при нас енориашите да изпитват същото вълнение, още като влизат в двора на църквата. И затова 
отдавна си мечтая да може и при нас да се развее митрополитското знаме“
добавя презвитерата. 
Когато наближило честването на четвъртвековното съществуване на шуменската църква „Св.Георги Победоносец“, тя решила, че един от най-хубавите подаръци за рождения ден на храма ще бъде точно едно такова знаме. Знаейки, че Русенският митрополит Наум е много натоварен, но и имайки неговото принципно съгласие за този важен и впечатляващ знак, Калина Михайлова сама се разтичала да свърши каквото е необходимо. Свързала се с директорката на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ Диана Иванова и срещнала нейното разбиране и готовност да съдейства. Както е добре известно, гимназията винаги откликва при необходимост за ушиване на аксесоари, свързани с митрополията. 
Още от сутринта на единия пилон, редом с националния трикольор, се развя и митрополитското знаме. Пред него 
бяха посрещнати с хляб и сол и китка есенни минзухари гостите за тържеството 
- владиката Наум и свещеници от Русе, гости от Румъния, от община Кирнодж, и от Букурещ, сред които и почетният председател на българската общност в Румъния „Братство“. 
Празничната литургия, водена от архиерея в съслужение със свещеници от Русенска епархия и Тутраканска енория, започна с молитвата „Отче наш“, която казаха дечица, облечени с народни носии. В църковните песнопения се включи хор, съставен от женската вокална група на село Шуменци. С български народни носии бяха облечени и част от мирянките от Шуменци, а сред гостенките им от Кирнодж също имаше накипрени с техни национални костюми. В самия храм презвитера Калина беше подредила и част от своята собствена приказна колекция от добруджански преселски носии и домоткани и извезани на ръка пешкири, които привличаха погледите с 
изкусна изработка и стилни съчетания на багри и мотиви
Посвещението на подредената колекция беше на 80-годишнината от подписването на Крайовската спогодба, с която Южна Добруджа отново се връща в изконните български територии. 
Владиката Наум поздрави миряните и църковните служители с 25-годишнината на божия дом в селото и подари на храма и неговия предстоятел отец Михаил икона. От църквата в Кирнодж бяха поднесени икона с „Тайната вечеря“ и хоругва, а Аурелиан Котобан, който е автор на румънско-български буквар, добави към този подарък и ръчно изработена дръжка за хоругвата. Вечнозелена туя, подарена от областния управител на Силистра Ивелин Статев ще намери своето място в двора на храма, където отец Михаил и презвитера Калина отглеждат дръвчета и много цветя.