Луксозни палта - от кожата на видра и на бенгалска котка, и три чифта обувки от крокодилска кожа са най-въздействащото предупреждение за варварското отношение на хората към природата. Това предупреждение звучи от мобилната изложба за заплахите от търговията със застрашени от изчезване растителни и животински видове. Тя е подредена в Екомузея, като концепцията е на уредниците от отдел „Природа“ Венцеслав Петков и Красимир Киров. Експозицията се нарича „Природа в риск“ и се реализира от Историческия музей с подкрепа от Министерството на културата.
Изложбата е съставена от 41 дървени модула, които представляват презентационна стена, в която са подредени различните експонати, интерактивни дисплеи и табла. Посетителите ще се запознаят с тревогите на специалистите и на природозащитниците от неразумното изтребление на ценни и уникални растения и животни, без които планетата няма да е същата. 
Палтата и обувките от крокодилска кожа са предоставени на РИМ през 2019 година от Министерството на околната среда и водите. Те са конфискувани по реда на Закона за биологичното разнообразие и европейските и световни регламенти. Тъкмо палтата и обувките са провокирали Венцеслав Петков и Красимир Киров да изведат акцентите и да оформят експозицията си, за да споделят своята тревога за унищожаването на природата.