Русенската фирма „Делта текстил-България“ ще бъде част от световното първенство по футбол в Катар през 2022 година. Разработените от фирмата футболни чорапи ще бъдат част от екипировката на футболните отбори на Мондиала, които ползват екипите на гиганта „Найк“.
Развойният отдел на „Делта текстил“ работи в непрекъснат контакт с експерти на една от най-големите фирми за спортна екипировка в света. Обсъжда се всичко - от идеята през графичното й илюстриране до готовия дизайн на всеки от калците.
За да работиш с компания от подобен световен ранг, не можеш да си позволиш да не си на високо ниво. Всички колеги тук са със солидна професионална подготовка. Аз самият имам зад гърба си вече 26-годишен опит в производството на чорапени изделия, казва старши механикът в отдел „Развитие“ на русенската фирма Росен Бояджиев.
Преди да спре преди 12 години в „Делта текстил“, той е бил в две чорапени фирми, които е напуснал в търсене на професионално израстване, финансова сигурност и удовлетворение от работата.
Днес считам, че надградих себе си като професионалист - имам компетенциите да работя с 4 програми на различни плетачни машини; с екипа, в който работя, реализираме сложни разработки и виждаме реалния продукт и полза от своята работа. Реализираме сложни, на моменти много предизвикателни проекти; болшинството от колегите, които работят тук, истински обичат своята работа. Не на последно място работодателят е коректен - възнагражденията се изплащат редовно и са обвързани с постигнатите резултати, налице са редица социални програми и въпреки Ковид кризата се изпълняват нови инвестиционни проекти и се отваря нови работни места, разказва Росен Бояджиев.