Черен Петък е известен като един от най-изгодните дни за пазаруване през годината. Основна причина за това е, че на този ден огромна част от търговците предлагат своите стоки и услуги със значителни намаления, привличайки огромни тълпи от потребители, жадни за промоции и ниски цени.

Корените на този интересен търговски празник са в Съединените Американски Щати, където се отбелязва веднага след Деня на благодарността. И докато широко известният семеен празник е съсредоточен върху събирането с близки и приятели, петъкът след него е денят за големи покупки. Бавно и неусетно това събитие става популярно и извън Америка, като на особено засилен интерес започва да се радва в Европа и Азия. Там рекламите за Black Friday започват месец преди самия ден, за да могат клиентите да изберат и да се подготвят предварително.

Стандартната практика е на този ден магазините да отворят много рано, някои още в 06:00 сутринта, за да могат да обслужат тълпите клиенти, впуснали се в пазаруване. А голяма част от онлайн магазини стартират своите промоции още в полунощ, съумявайки така да достигнат до още по-обширен кръг от потребители, които искат да си купят желани продукти, но не желаят да напускат комфорта на дома си.

Намаленията на стоките и услугите на Black Friday варират в много широки граници. Стандартните промоции са между 15 и 50%, но не са изключени и оферти от 70, та дори и 90% в някои случаи. Най-големите намаления обикновено са на облекла и обувки, следвани от техника и електроника.

С какво е по-различен Black Friday в Bazar.bg

Черният Петък е събитие, което се случва само веднъж в годината, макар че последните няколко години промоциите и офертите се разтеглят във времето и вече не е изключение намаленията да са активни по цяла седмица около основния ден.

Платформите за онлайн търговия, като Bazar.bg, са наясно колко ползи за бизнеса носят събитията с големи намаления, затова организират своеобразен Черен Петък всеки месец.

Основните разлики със същинския Black Friday са:

    • Провежда се 12 пъти в годината;

    • Гарантирани намаления между 20 и 70%;

    • Продължителност на събитието – между 09:00 и 24:00;По желание - работа с коректни доставчици на преференциални цени.

Кога да очакваме Black Bazar и Черен Петък през 2020

Черният Петък през 2020-та ще се състои на 27.11.2020. Междувременно в България Черният Базар, който се провежда онлайн на уебсайта на Bazar.bg, се случва ежемесечно, давайки възможност на потребители на сайта да открият великолепни обяви с гарантирани намаления, а на търговците – да спечелят много нови клиенти, изкушавайки ги с истински промоции. Разгледайте сайта и предлаганите стоки и запазете датата за следващия BlackBazar от сега. Удовлетворението е гарантирано.