На 22-ри септември 1908 г. България се самообявява за независима държава. Всичко това се случва, защото българите след са знаели какво искат след Освобождението. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по Би Ти Ви.

"Не смятам, че това правителство не си върши работата, но е задължително да има диалог между институциите. Ако искаме да има нормален диалог, то трябва да се търси някакъв компромис. Необходимо е президент и премиер да седнат на една маса и най-накрая да начертаят пътя на България. Този модел на противопоставяне и омрази ни направи най-бедната страна в Европа, най-бързо изчезващата нация. Не съм сигурен, че след 30 години ще ни има", обясни той.

"Ако се седне на един диалог, със сигурност и двете страни ще трябва да направят някакъв компромис. Естествено, че големият дебат е дали да има служебно правителство или изборите да бъдат редовно. Нормално е да се направи едно правителство, еднакво отдалечено от двата лагера. Това имам предвид под експертно правителство", добави Каракачанов.

Поемам ангажимент пред обществото за оставка. Спекулация е, че съм преправял публикацията във фейсбук. Диктувах на екипа ми по телефона, става въпрос за техническа грешка и просто в единия вариант тази част е липсвала, коментира вицепремиерът.

От близо 3 месеца политиката се превърна във фронт. Не мисля, че съм открил такъв. На площадите по протестите предимно присъстват електоратите на определени партии, каза още вицепремиерът и лидер на ВМРО.