Третият протест, обявен като „Велико народно въстание“, е насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на независимостта. Това ще бъде и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви, организирани, включително от т.нар. Отровно трио.

Отровното трио отново призова за масово участие в днешната акция, „защото на всички им е писнало от Борисов, от кражбите, от лъжите, от липсата на върховенство на закона“ по думите на адвокат Николай Хаджигенов.

„Крайно време е управляващите да разберат, че потъват все по-дълбоко. Просто ще изчезнат един ден, ако продължат да бъдат на власт. Но от другата страна стои личният им страх. Всеки ден е нищета за тях, за нас - също... Пламна Европа, знаят кой корумпираният, атаката от Европа е наистина зловеща, включително и от гласовете от Европейския парламент“, каза в интервю за предаването „12+4“ проф. Велислав Минеков.

Началото на поредния антиправителствен протест е обявено за 17.00 часа отново в т.нар. Триъгълник на властта.

Протестиращите отново настояха полицията да не допуска провокации и да не проявява насилие, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото „“.

Снощи към сградата на парламента , а исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на премиера и на главния прокурор, както и честни предсрочни избори.

Протестът „Велико народно въстание“ ще се разшири в САЩ, в Австралия, в страни от Европа, също и в Сингапур.