С 20 000 лева по-малка компенсация заслужава пропадналата в зейнала заради авария в мрежата на „Топлофикация“ дупка с вряла 93-градусова вода Нергиз Ю. Това реши на втора инстанция състав на Апелативния съд във Велико Търново и намали присъденото от Окръжния съд в Русе обезщетение от 80 000 на 60 000 лева. Спорът може да продължи и пред Върховния касационен съд.
Шумният случай, който породи лавина от коментари, е от 1 декември 2018 година, когато Нергиз, мъжът й и техен познат вървели един след друг по пътечка край блоковете „Калман“ и „Чайковски“ в кв.“Здравец Изток“. Не подозирали обаче, че снегът и сковалият към 19 часа студ всъщност ще ги попари буквално, тъй като внезапно 46-годишната жена пропаднала във вряла вода. Ямата се отворила от тежестта на пешеходците, а почвата била размекната заради шуртящата от часове гореща вода заради пробив в тръба на „Топлофикация“. Нергиз затънала почти до кръста с единия крак, който и до днес не смее да покаже пред хората заради незаличимите белези и рани. Нейният познат веднага я хванал, издърпал я и я хвърлил на снега. Именно благодарение на неговата мигновена намеса жената се разминала от по-тежки поражения. Въпреки това тя бе с опасност за живота и претърпя няколко операции.  
Русенските съдии искрено недоумяваха от въведената политика за работа на посещаващите аварии служители на ТЕЦ - да проверяват опасността от шуртящи течове чрез обхождане и утъпкване на терените.
„Самият механизъм на получаване на уврежданията е силно травмиращ - под краката на нищо неподозиращ пешеходец по алея, която следва да е безопасна за движение, зейва дупка и той пропада в нея, като дупката се оказва пълна с гореща вода. Причинените травматични увреждания са от такова естество, че са свързани с много силни по интензитет и по продължителност на търпене болки, което е наложило приемането на силни обезболяващи в това число и морфин, като лечението също е болезнено до степен, че изисква поставянето на пострадалото лице под анестезия. Направени са седем оперативни интервенции и за възстановяване на кожата на засегнатия десен крайник се е наложило да бъде причинено увреждане на кожата на незасегнатия ляв крайник, което е обусловило допълнителни болки и страдания на ищцата и други загрозяващи белези. Естетичните белези на пострадалата са с траен характер - няма да се заличат напълно, което несъмнено би създало психичен дискомфорт на всяка жена без значение на възрастта й, а в случая се касае до млада жена“, подчертаха съдиите на втора инстанция. 
Те отхвърлиха твърденията на фирмата, че пешеходката също носи вина за тежката злополука. Въпреки това намалиха обезщетението, което „Топлофикация“ бе осъдена да плати, като посочиха, че обезщетението има единствена цел да възстанови вредите, а не да служи като средство за обогатяване на пострадалия.