Народното събрание преодоля ветото на президента Румен Радев върху разпоредби в закона за подземните богатства и отново гласува възможността, където е необходимо, концесия да бъде удължавана до 10 години. 

От гласували 135 народни представители, "за" бяха 133, "против" - един, а един се въздържа.

Държавният глава върна за повторно обсъждане на закона като в мотивите записа, че концесии с прекалено дълъг срок биха могли да доведат до затваряне на пазара и да възпрепятстват свободното движение на услуги, и че няма нормативни гаранции, че тези права ще бъдат използвани за добив на подземни богатства без да се надхвърля концесионната площ. 

Днес в пленарната зала не откриха основание за ветото на президента. Председателят на Енергийната комисия Валентин Николов от ГЕРБ заподозря:

"Никъде не намерихме проблем, никой не се изказа против. Просто президентът е търсил вариант да върне някакъв закон, който по някакъв начин да покаже, че той не е съгласен с Народното събрание."

От ДПС също не видяха основание за връщането на текстовете. Депутатът Джевджет Чакъров каза:

"И аз се учудвам защо съветниците на президента Радев явно са го подвели".

В подкрепа на текстовете за удължаване до 10 години срока на експлоатация на концесия от страна на концесионера се обявиха и "Обединени патриоти". Депутатът Славчо Атанасов се мотивира:

"Затова са тези дълги срокове на тези концесии навсякъде по света, за да може наистина да се изчерпва това богатство, което е на по на 200-300 метра под земята".