Председателят на Асоциацията на професионалните готвачи /АПГ/ шеф Иван Манчев, който е уважаван ресторантьор, ТВ водещ и автор на кулинарни книги, проведе работна среща в Университета по хранителни технологии /УХТ/ по покана на ректора проф. Пламен Моллов.

Централен фокус в разговорите беше проектът „Национално меню”, който се реализира по инициатива на Министерството на туризма. За целта бе подписан и меморандум за сътрудничество между УХТ и АПГ, който ще даде възможност да бъдат адаптирани водещите световни практики както по отношение на образователния процес, така и при професионалната реализация на кадрите.

Шеф Манчев и ръководството на УХТ се обединиха около идеята, че е необходима промяна в обучението, както и за необходимостта бизнесът да участва в този процес.

От страна на екипа на УХТ в разговорите взеха участие още функционалният декан по студентска и социална дейност доц. Кремена Никовска и гл.ас. Станко Станков от катедра „Хранене и туризъм”.

Проф. Моллов подари на своя гост книгата „Соц гурме” на издателство „Жанет 45”, а шеф Манчев от своя страна надписа с най-добри пожелания към своите домакини авторското си произведение „Мечти и кошмари”.