Контрапротестиращи се опитаха да премахнат част от антиправителствените палатки пред Ректората на Софийския университет тази сутрин. 

Акцията на контрапротестиращите е била около 9.30 тази сутрин, когато трима души са се опитали да премахнат три или четири палатки пред Ректората на Софийския университет. Това доведе до напрежение, като в крайна сметка протестиращите и участниците в антиправителствените протести успяха да възстановят палатковия лагер пред Ректората, а един от тях - Светослав Трайков, заяви: 

"Хвърляли са павета, чупили са тентите на хората. Имало е момиче, което е спало в една от палатките, което е било ритано и влачено вътре в самата палатка. Поредните провокатори са известни. Организаторът им е Георги Флоров от "Флоростатисти". Той странно защо е правил лайф на цялото нещо, докато се случва. Голям късмет е, че не се е стигнало до някакви наранени хора".

Минути преди 15 ч. участниците в контрапротеста, които опитаха да премахнат част от палатките, също дадоха брифинг в центъра на София. Георги Флоров заяви: 

"Много е важно днес да кажем: аз и Веселин Георгиев, както и Николай Георгиев отидохме до Столична община, пуснахме искане за протест, наш протест, който ще е легитимен и ще е контрапротест на протестиращите отсреща. Пуснахме заявлението и решихме да отидем до Софийския университет, за да видим колко човека блокират София. Заради колко човека страдат доста жители на град София. В палатките имаше точно трима човека".

По време на пресконференцията на Георги Флоров на място дойдоха и участници в антиправителствения протест. Стигна се и до словестни пререкания между двете групи. 

Пристигна полиция и обстановката към 15 ч. е спокойна.

От днес контрапротестите ще приемат и нова форма - до НДК ще се събират подписи за оставка на президента Румен Радев.