Започва следващият етап от ремонта и разширяването на улица „Потсдам“, съобщи вчера зам.-кметът Магдалина Илиева. Тя обясни, че ремонтните работи ще стартират, въпреки че в момента собственикът на участък по трасето обжалва подробния устройствен план на Общината, който предвижда обезщетението на притежателя на имота. 
Ще започнем ремонта от Мол Русе и в участъка при улица „Иван Ведър“, където е теренът на въпросния собственик, улицата ще остане „свита“, обясни Илиева. 
Ние искахме да купим имота на този човек, като му платим по пазарни цени, но за една седмица той качи цената двойно, а след това продължи да иска все повече пари, каза кметът Пенчо Милков. И добави: „Поради тази причина сега проектът ще спре, когато опре до този имот, който пречи на разширяването на улица „Потсдам“. 
Предстои да започне също ремонт на участък от трасето Николово-Червена вода, който Общината ще извърши със собствени средства, както и досега ремонтира цели улици и участъци като „ТЕЦ-Русе“ и „Тракция“. Строителните работи трябва да приключат до началото на септември, тъй като на 10 септември там е предвидено да се състои националното състезание по триатлон, каза кметът.