Конвейрите в заводските цехове на големите производители на автомобили постепенно отново заработват с пълна скорост след принудителното прекъсване от коронавируса. В завода на Ford в Саарлуис вече се прави нов модел - Ford Focus EcoBoost Hybrid.

Хибридните модели EcoBoost се предлагат в две различни нива на мощност, с 92 кВт / 125 к.с. или 114 кВт / 155 к.с. Новият хибриден вариант се предлага във всичките девет варианта на оборудване на Focus, обяви производителят. Цените започват от 22 774 евро.

Откакто заводът отвори врати през 1970 г., повече от 15 милиона автомобила от различни модели на Ford слязоха от производствената линия в Саарлуис. В тази година отбелязваща 50-годишнината на завода се отваря важна нова глава в историята напредприятието със старта на серийното производство на хибридния Focus EcoBoost.

В бъдеще трябва да има поне един електрифициран модел във всяка моделна линия на Ford. Ford ще изкара 18 електрифицирани модела на пазара в Европа до края на 2021 година, а до края на 2022 г. повече от половината от автомобилите на Ford, продавани в Европа, трябва да бъдат електрифицирани.

„Стартирането на производството на Ford Focus EcoBoost Hybrid е много важна стъпка за нас“ - казва управителят на завода Юрген Шефер - „По този начин ние наелектризираме нашата серия модели с най-високи продажби в Европа и даваме значителен принос към стратегията на Ford за електрификация на гамата.