Журналистът от „Свободна Европа“ Полина Паунова е била подложена на агресивно отношение в началото на Националната конференция на ГЕРБ в София.

 

Физически сблъсъци е имало между мъже с маски и протестиращи срещу правителството при „София Тех парк“. Част от младежите, нападнали демонстрантите, проявили физическа агресия и срещу журналисти.

„Момчетата, които направиха провокацията, след която се стигна до сблъсъци с протестиращите, отказаха да кажат кои са. Взеха ми отново телефона и го изхвърлиха“, разказа Паунова.

Заедно с Генка Шикерова направили повторен опит да заснемат агресивните мъже, при който един от тях отново нападнал Паунова, отнел ѝ телефона и го изхвърлил встрани.

От пресцентъра на ГЕРБ коментираха пред „Свободна Европа“, че агресивните мъже са провокатори и са опитвали да нападат дори и симпатизанти на ГЕРБ. Оттам отрекоха младежите да са наемани като охрана от партията.

Пристигналите униформени служители на МВР изградили кордон, за да отстранят демонстрантите, но до задържане на провокаторите, атакували и журналисти, така и не се стигнало.