29-годишен мъж се сдоби с окончателно наказание, а баща му предстои да се изправи пред съда заради това, че нахлули в Център за настаняване от семеен тип в Бяла, изсипали камара кръчмарски псувни и заплахи към персонала и започнали да търсят сметка на част от децата защо вдигат шум и им пречат на спокойствието.
Случаят е отпреди близо две години, когато първи в дома за деца без родители настървено влетял възрастният мъж. Проблемът му бил, че тъй като живеел в съседство с дома, бил подложен на шум от настанените момчета и момичета. На следващия ден - 26 август 2018 година нахлул и 29-годишният му син, който пък бил разгневен, че заради социалното заведение баща му си обтегнал нервите. Започнал да вика по четири от децата и да сипе заплахи, че ако още веднъж се наложи да им търси сметка, ще ги избие, посегнал да удари шамар на едно от момичетата и запратил чиния по него. Цветисти псувни и обиди отнесла и детегледачка.
Основната агресия и гняв били насочени към едно от момчетата от социалния център, което според мъжете вдигало най-много шум. То в този момент не било в дома, но 29-годишният го открил в заведение в Бяла, където то помагало в работата. Щом го намерил, мъжът му ударил шамар през лицето, което освен обвинението за непристойно поведение заради нахлуването в институцията му донесе и второ - за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди.
За стореното синът направи пълни самопризнания и получи окончателно наказание - 750 лева глоба и обществено порицание по местния радиовъзел. Съдът одобри сключеното споразумение и наказанието вече е в сила. Предстои обаче бащата да седне на подсъдимата скамейка по отделно дело, като заради по-леките обвинения срещу него прокуратурата ще поиска освобождаването му от наказателна отговорност и налагането единствено на парична глоба.