Пресният нов и явно вече бивш собственик на ФК „Дунав“ Красен Кръстев се разприказва изведнъж пред сайтовете. Подобно на експрезидента-фен д-р Симеон Симеонов, който след пълна медийна тишина в продължение на месеци тръгна да къса ризи, да рони сълзи по съдбата на клуба и да разплаква наивната публика, че сърцето му се разпада от печал. Даже щял да помага жертвоготовно, със съвети и по логистика за създаването на друг клуб.
„Има определени кръгове в Русе, които водят някакви словесни войни. Явно има определени интереси. И така се започнаха някакви инсинуации. Явно Людмил Киров е бил доста подведен. И той тръгна на една война срещу родния си клуб“, казва изповедно Красен Кръстев, когото спокойно можем да оприличим на един герой от култова лента с Тодор Колев  - „Господин /Президент за един ден“/!
Кръстев даже, забележете, добавя като мъдрец: „Не одобравям!“
Какви са инсиуациите, г-н Кръстев?
Кои са „определените кръгове“?
„Всичкото беше направено с извиване ръцете на хората, които искаха да дават пари“, продължава шуменският от ден до пладне благодетел на „Дунав“.
Кой ви е извивал ръцете и кои са хората, пожелали да хвърлят ей така едни пари за благото на русенския футбол? Имена?
Ама лобито зад Кръстев било много състрадателно, защото: „Само в името на момчетата и отбора преведохме пари“.
Направили го в деня, когато бившият старши треньор на „Дунав“ Людмил Киров се разприказвал излишно. При това, според Кръстев, той /Киров/ „засяга клуба“.  И още: „Много ме подразни обществеността“.
Г-н Кръстев, обществеността в Русе, доколкото я има, не вярва на думи, а на дела. Ако някой се съмнява в благородните ви намерения, не се сърдете! Видели сме две и двеста, ще преживеем още един нахалник като вас и вашето обкръжение!
Но пък шуменският месия казва нещо изключително любопитно.
„Чашата преля с едно последно действие. Бяха дошли постъпления в сметката на клуба от телевизионни права и спонсорски договори и ние бяхме осведомени четири-пет дена по-късно“, обяснява той.
А така! И какво излиза... може би?
Че парите са потънали в сметката на бившите собственици? Нима? Дето също нямат нищо общо с клуба. Тъй ли е, или иначе?
Затова пък „Роман Абрамович“ от Шумен е безпределно честен за финал
„Няма шанс ние да издържаме клуба във Втора лига. Давам акциите на който ги иска. Получавате акциите, работетете“, завършва той.
Благодарим за директивата, ваше шуменско-германско-швейцарско височество!
Никога не сме се съмнявали, че няма да издържате ФК „Дунав“!