Председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс бе категоричен, че футболистите на „Дунав“ заслужават специални адмирации за мъжеството, с което играха при равенството от 0:0 срещу „Ботев“ във Враца.
„Очевидно е, че отборът не е подготвен физически заради ненормалния тренировъчен процес покрай безпаричието, но пък всички стиснаха зъби и показаха твърд характер. Браво на момчетата!“, каза Димитров пред „Утро“.
Според него това реми е удар по зложелателите на отбора.
„Ще почна с президента-фен /д-р Симеон Симеонов/, на когото много му се искаше отборът да фалира или да отпадне. Неговото управление на клуба през последните 3 години бе безобразно и сега берем горчивите му плодове. Не искам да внасям излишно напрежение преди ключовия домакински мач срещу „Царско село“, но след този двубой ще свикам пресконференция и ще изнеса много любопитни факти“, закани се Димитров.
Той похвали бъдещите нови собственици, защото се опълчили срещу д-р Симеонов и не позволили разпад на отбора.
Според Димитров „Дунав“ има добри шансове да се спаси от изпадане при победа срещу „Царско село“.
„Не знам как ще завърши двубоят днес между столичани и „Ботев“ /Враца/, но не мисля, че „Царско село“ е толкова опасен съперник. Някои от играчите на софийския отбор са болни и няма да играят. Ако изключим Уесли Ната, един много класен футболист, колегите му не са кой знае какво. Разбира се, „Дунав“ ще се нуждае и от шанс. Проблем е и никаквата резервна скамейка“, завърши Димитров.