Двама заразени с коронавирус мъже загубиха живота си. В понеделник през нощта завинаги са затворили очи интубираният в болница „Канев“ 80-годишен обитател на старческия дом „Възраждане“ и 67-годишен мъж със съпътстващи заболявания, поставен на апаратно дишане в същата болница. Той е диагностициран със заразата на 9 юли и е приет в Белодробната болница, на 12-и е прехвърлен в „Канев“ поради усложняване на състоянието му, но въпреки усилията на медиците болестта е довела до фаталния край. Това е трети смъртен случай в Русе, след като на 8 юли бе съобщено за смъртта на настанена с К-19 в болница „Канев“ 72-годишна жена от исперихското село Вазово.
Вчера Единният информационен портал, в който ориентирането често е предизвикателство и за специалистите, съобщи за три нови положителни проби за Ковид-19 в Русе. По-късно през деня от здравната инспекция съобщиха за 8 болни. Два от случаите са в дом „Възраждане“ - 81-годишна жена, която е настанена в болница „Канев“, и 63-годишна специалистка по трудова терапия, която е предала заразата и на дъщеря си - лекарка в русенско здравно заведение. 
Сред новите болни е и настанено в болница „Канев“ момиченце на 1 година, прихванало вируса от болните си родители. В същата болница са 79-годишен мъж и 63-годишна жена, друга 77-годишна жена е в Белодробната болница, като тя единствена е с пневмония. Останалите хоспитализирани са с по-леки симптоми.
Тестовете в дом „Възраждане“ продължават и се очаква в петък да стане ясна цялата картина в социалното заведение, където вероятно ще бъдат открити и други носители на коронавируса.
Според актуалната статистика общият брой на заразените в областта вече е 155. Активните случаи са 100, 63 души са на домашно лечение, 37 са приети в болница.