Повторните тествове на министър-председателя Бойко Борисов и на началника на политическия му кабинет Деница Желева са отрицателни. Това съобщиха от Министерски съвет. Отрицателни са и пробите на членовете на екипа на премиера.

Тестват се всички служители на администрацията на Министерския съвет, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. При тази серия тестване са установени още два случая, ката така общият брой на заразените с COVID-19 служители от администрацията на МС става четирима.

До понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.

По-рано бе съобщено, че шефката на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов - Деница Желева, е дала положителна проба за коронавирус вчера следобед, а самият министър-председател е поставен под карантина. Заради това и съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест.

Правителствената информационна служба обащава, че ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов.

Припомняме, че Деница Желева бе плътно до Бойко Борисов по време на продължавалата четири дни среща на европейските лидери в Брюксел, посветена на обсъждането на новия европейски бюджет. От Брюксел българската делегация се завърна във вторник, когато в Народното събрание се гласува вота на недоверие. Премиерът не присъства нито на дебатите, нито на гласуването.

В сряда заседанието на правителството се проведе дистанционно заради дезинфекция и случай на заболял служител от администрацията на Министерски съвет. В четвъртък обаче премиерът Борисов заедно с коалиционните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов се изправиха пред медиите, за да обявят договорените промени в правителството.

Днес в продължение на близо два часа депутатите спориха и най-накрая гласуваха петте рокади в правителството, като премиерът Борисов не присъства в зала. В пленарна зала бяха вицепремиерът Томислав Дончев, както и други министри.