Снимка на основателя на социалната мрежа “Фейсбук” Марк Зукърбърг, на която лицето му е щедро намазано със слънцезащитен крем, изненада социалните мрежи. Според „Ню Йорк Пост“ снимката е направена на брега на Хаваите. Зукърбърг стои на дъска за сърф, а лицето му е оцветено в бяло от слънцезащитен крем, предаде БГНЕС.

Снимката на 36-годишния милиардер предизвика необичайни коментари в социалните мрежи.

За тази комбинация мнозина отново го нарекоха влечуго, както беше при предишните снимки на Зукърбърг. „Всички теории на конспирацията са глупости, с изключение на тази за Марк Зукърбърг. Определено е вярно, че той рептил. Никой не може да ме убеди, че е мъж. Това наистина е някакъв чужденец“, пише един потребител.

Друг пък се пошегува, че в плувните шорти милиардерът “крие опашката си на рептил”. Някои потребители също на шега забелязват, че Зукърбърг се опитва да стане бял, за да не изглежда като гущер.

Приказките, че Зукърбърг уж е гигантски извънземен гущер, циркулират вече няколко години. По време на реч през 2016 г. Зукърбърг беше попитан дали смята себе си за хуманоидно влечуго, на което той отговори отрицателно, въпреки че се изнерви.