В неделя ще се изиграе последния 38-ми кръг на испанската „Ла Лига“. Преди няколко дни Реал Мадрид спечели титлата, след като победи Виляреал с 2:1 у дома, с което регистрира 10-ата си поредна победа в шампионата и си осигури 34-ата титла на Испания. Така въпросът на върха бе решен, а в последния кръг остава да се разпределят квотите за Лига Европа и да стане ясен последният изпадащ в „Сегунда Дивисион“. Най-много футболни прогнози ще се търсят за интригуващите двубои от последния ден на сезон 2019/20 в „Примера Дивисион“. Ние ще ви предложим нашите виждания за най-интересните мачове от „Ла Лига“ този уикенд и ще ви дадем напътствия в залозите.

Виляреал ще спечели домакинството си на Ейбар

Нашата футболна прогноза за домакинството на Виляреал срещу Ейбар е „жълтата подводница“ да спечели срещата. Коефициентът за краен изход 1 е доста добър в букмейкърите – 1.53. В четвъртък вечер Виляреал отстъпи с 1:2 на шампиона Реал Мадрид в столицата, а сега се завръща у дома, за да се изправи срещу Ейбар. Виляреал заема 5-ата позиция в класирането с 57 точки, като има само две повече от шестия Реал Сосиедад. „Жълтата подводница“ ще иска да запази петата си позиция, докато предстоящият им опонент Ейбар не играе за нищо, след като се намира на 13-ата позиция с 42 точки. Въпреки че Ейбар спечели последните си два мача в шампионата, го сега ще се изправи срещу отбор с повече класни играчи в състава и Виляреал би трябвало да спечели последния си двубой за сезона.

Реал Сосиедад няма право на грешка срещу Атлетико Мадрид

Шестият в „Ла Лига“ Реал Сосиедад може и да се прости с мястото си в зона Лига Европа, ако загуби гостуването си на Атлетико Мадрид в последния кръг. „Дюшекчиите“ са си осигурили място в топ 4 на класирането в първенството и мачът ще бъде с по-голямо значение за Сосиедад. Гостите са с една точка пред седмия Хетафе и на два пункта пред осмия Валенсия. Ако Реал Сосиедад иска да остане в зона Лига Европа, то трябва да спечели на „Уанда Метрополитано“ като коефициентът за това е повече от атрактивен – 4.50.

Хетафе ще вземе своето срещу Леванте

Нашата прогноза за гостуването на Хетафе на Леванте в неделя вечер е тимът от предградията на Мадрид да спечели срещата. Хетафе заема 7-ото място в „Ла Лига“ с актив от 53 точки, като има една повече от осмия Валенсия. Ако отборът иска да играе европейски футбол през следващия сезон, то не може да си позволи издънка срещу 12-ия в класирането Леванте, който на практика приключи сезона. Хетафе ще бъде пределно мотивиран в срещата и много футболни прогнози ще са в полза на „сините“.

Селта ще накаже аутсайдера Еспаньол

Тимът на Селта Виго се нуждае от победа срещу последния в класирането Еспаньол, за да оцелее в елита. Селта заема 17-ата позиция в таблицата с актив от 36 точки, като има една повече от 18-ия Леганес. „Келтите“ можеше да си осигурят оставането в „Ла Лига“ и в миналия кръг, но загубиха с 2:3 у дома от Леванте. Това бе второ поредно поражение за тима в лигата. Сега Селта ще трепери до последно и ще се надява да н се издъни при визитата на Еспаньол, който е в серия от 8 поредни загуби.

Леганес вярва в чудото и може да изненада Реал Мадрид

Отборът на Леганес спечели последните си два мача в лигата и то срещу отбори като Атлетик Билбао и Валенсия. „Синьо-белите“ имат 3 победи в изминалите си 4 мача и не са допуснали гол за този период. Преди три кръга отборът на Леганес изглеждаше сигурен изпадащ, но сега е на точка от 17-ия Селта. На „Бутарке“ в неделя пристига Реал Мадрид, който спечели титлата. Коефициентите за победа на двата отбора са почти изравнени, което показва, че за Леганес мачът е на живот и смърт и домакините ще преследват трите точки.