Временният старши треньор на „Дунав“ Цветомир Младенов заяви пред „Утро“, че баражният мач в петък срещу „Монтана“ може би ще е последен за него като част от спортно-техническият екип. Той навярно имаше предвид, че Енгибар Енгибаров вече „загрява на пистата“ като бъдещ нов наставник. Варненецът изгледа от трибуните и срещата с „Царско село“.
Двубоят срещу „Монтана“, от който зависи дали дунавци ще играят сезон №30 в елита на българския футбол, ще започне в 20 часа на стадион „Славия“ в столицата.
„Не знаем в какво състояние е съперникът, тъй като беше в изолация, а и първенството на Втора лига беше спряно, но ще направим всичко възможно, за да съберем необходимата информация. Лично аз искам да изиграем мъжки мач и съм сигурен, че момчетата ще се раздадат. Така съм се разбрал с тях - въпреки всичко да дадат всичко от себе си в този двубой. Ще е мач на честта и достойнството. Затова и не искам да говоря за финанси. Нека мине този мач, резултатът от който може да предопредели съдбата на футбола в „Дунав“ за години напред“, каза Младенов.
Според него отборът има нужната мотивация да се справи.
„Мачът с „Царско село“ бе почти по протокол, но момчетата се държаха сериозно. Не мога да не отбележа, че съм възхитен от пламъка в играта на юношите. Те са бъдещето, а не някакви чужденци“, подчерта треньорът.
Добрата новина след срещата с „Царско село“ е, че всички футболисти са здрави. Няма и наказани хора.