Наркодилър, осъден на една година затвор за притежание с цел разпространение на 653 г марихуана за 3900 лева, е на крачка да понесе последващо наказание заради престъпната си дейност. Причината - покрай воденото разследване за търговия с дрога Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ е стартирала собствено дело и поиска от него и жена му да бъде конфискувано имущество за общо 124 360 лева, предимно пари в банкови сметки.
Неосъжданият дотогава мъж бил засечен със солидното количество трева през януари 2017 година и 8 месеца по-късно предпочел да се споразумее с прокуратурата за присъдата си, като признае изцяло обвиненията. Така той се договори на година затвор и 5000 лева глоба.
Задействалата се КПКОНПИ започнала проверка на имуществото му, която накрая дала заключение, че несъответствието в имуществото на семейството му възлиза на 185 652 лева. От съда комисията поиска да им бъдат отнети апартамент за 43 000 лева, кола за 2300 лева и пари в общ размер на 80 000 лева. На първа инстанция окръжните магистрати прецениха, че искането е справедливо и конфискуваха имуществото за около 125 000 лева от семейството, но решението може да се обжалва.