Неприбрана окосена трева задръствала голяма част от отводнителните шахти и това било една от причините за превръщането на пътни артерии в плавателни канали. Това обясни зам.-кметът Димитър Надев на пресконференция вчера. 
По договора на „Паркстрой“ с Общината работниците били длъжни да изнесат тревата едва 48 часа след  окосяването. Вероятно ще трябва да се внесат промени в договора, за да се прибира по-навреме и да не създава проблемите, които тормозят русенци след всеки проливен дъжд, каза Недев. 
За други проблеми с оттичането на вода по улиците говори зам.-кметът Магдалина Илиева. Част от тях са в качеството на изпълнение на някои обекти като пропадането на паваж по бул.“Придунавски“, наводнението на бул.“Липник“ до „Хоуммакс“ и по ул.“Потсдам“, както и проблеми с подходите за достъпна среда по велоалеи и тротоари. Проведени са разговори с изпълнителите и те ще си поправят работата в рамките на гаранционния срок. 
За наводняването на участъка на кръговото до Дунав мост предстои Агенция „Пътна инфраструктура“ да си свърши работата, тъй като проблемният участък е нейно притежание, уточни Илиева. На ул.“Потсдам“ е установено, че събирането на вода е в резултат на отводняването от „Плодекс“ само от една тръба, което е незаконно и нерегламентирано, добави тя. Даден е срок на собствениците до края на юни да решат проблема.