80 000 лева обезщетение дължи фирма на свой работник, пострадал тежко след трудова злополука, докато ремонтира покрив на склад, реши Окръжният съд. След инцидента, при който паднал от 10-метрова височина, мъжът бил освидетелстван от лекарска комисия, че има 40% трайно намалена работоспособност, и чака решение дали ще бъде пенсиониран по болест. За претърпения обрат в живота, който съсипал физическото и психическото му здраве, работникът поиска да получи компенсация.
Самата злополука на 7 юни 2018 година била призната за трудова. Мъжът работил на високия покрив на помещението без никакви предпазни средства - колан, каска, макар и да били задължителни. Въпреки че цял живот си изкарвал хляба в строителството и нямало тайни в занаята за него, той загубил равновесие и паднал.
Пред съда представители на фирмата посочиха, че тежкият инцидент е следствие от безотговорното отношение и на самия работник, който бил употребил алкохол по време на обедната почивка и сам е решил да работи без предпазно облекло заради горещото време. 
На първа инстанция Районният съд се съгласи, че вина за злощастния край на кариерата си носи и самият той, тъй като се е отнесъл небрежно към правилата и изискванията за обезопасяване на работното му място. Затова сметна, че заслужава 56 000 лева обезщетение. Казусът обаче стигна и до втора инстанция, която категорично зачеркна, че човекът има вина за случая, като изтъкна липсата на доказателства въобще да му е провеждан инструктаж, както и да са му предоставени защитни средства, затова увеличи паричната компенсация на 80 000 лева, но и това решение може да се обжалва.