„Дунав“ може да остане без двама важни футболисти не само в идния протоколен мач мач срещу „Ботев“ /Враца/ в Русе /понеделник, 18.45 часа/, но и в решителните двубои за оставане на отбора в Ефбет Лига. Диян Димов и Стефан Христов вече пропуснаха срещата срещу „Арда“ в Пловдив.
Капитанът Димов, който може да играе еднакво полезно в средата на терена и като трети централен защитник, е със сериозна травма на глезена, научи „Утро“. Той получил контузията на тренировка. За да премахне по-бързо болката от възпаления глезен, Димов пътувал към Разград за консулт с лекаря на „Лудогорец“. Спецът се произнесъл, че може да става дума за скъсване на капсулата или за повредени връзки.
В крайна сметка капитанът ще мине през обстойни прегледи в Русе.
Проблемът при нападателя и основен стрелец на „Дунав“ Стефан Христов е в коляното. Техничният и изобретателен Христов страдаше от такава травма малко преди прекъсване на първенството. Ето обаче, че болката се обадила отново.
В „Дунав“ се надяват, че състоянието на двамата безценни за тима играчи ще се подобри и че те ще могат да вземат участие в следващата фаза на шампионата, когато среща ще си дадат три отбора - третият и четвъртият тим от група „Б“ на втората осмица плюс третия по сила състав от група „А“.