Подслонен от благотворителна организация мъж ограбил брутално жена, сменил външния си вид и отишъл в стил „Господин за един ден“ да демонстрира новата си същност в близко село, без да го е грижа за доживотната травма, която е нанесъл на жертвата си.
В четвъртък около 9 часа сутринта престъпникът доближил вървяща по тротоара зад бл.“Средец“ възрастна жена и посегнал за чантата й. Жената я стиснала здраво, но силите били неравни и паднала на земята, а непознатият избягал с плячката. Потърпевшата успяла да опише подробно нападателя и това отвело полицията в дом „Добрия самарянин“.
Там разказали, че в този ден заподозреният 36-годишен мъж излязъл рано и се върнал коренно променен - подстриган, с чисти нови дрехи и отишъл на гости в Дряновец.
На следващата вечер бездомникът се върнал в приюта и бил задържан. В полицията разказал, че след като намерил в откраднатата чанта 200 лева, се подстригал, сменил гардероба в магазин за дрехи втора ръка, а дрипите и отчанта изхвърлил в контейнер, където били открити от разследващите. Бездомникът е изгонен от приюта и ще отговаря за грабеж.