ГЕРБ ще поиска от главния прокурор да провери Корнелия Нинова дали не всява страх и паника с твърденията си за замърсяване на водата на Хасково и това, че е негодна за пиене.

От парламентарната трибуна Нинова заяви днес, че водата в областния град е „опасна за здравето хората“. Лидерът на левицата използва това като едно от основанията да аргументира предложенията на парламентарната ѝ група за изслушване на екоминистъра Емил Димитров.

От партията изнесоха данни, според които водата отговаря на стандартите и е годна за пиене.

„Водата на Хасково е разрешена за пиене и ползване от жителите на града от 18 май 2020 г., със заповед на РЗИ-Хасково. От тази дата жителите могат да използват водата без никакви притеснения, без никакъв проблем“, заяви депутатът от управляващите Евгения Ангелова.

„Когато лидер на голяма политическа сила в страната застане на трибуната на Народното събрание и говори неистини, това за нас е притеснително“, допълни още тя.

Според Ангелова държавното обвинение трябва да провери действията и думите на Корнелия Нинова, за да установи дали с тях не се цели „всяване на страх и паника“ сред населението.