Днес ще бъде монтирано ново оградно пано на фасадата на Старата полиция на улица „Александровска“, което ще замени разкъсаното - едно от седемте покрития, поставени преди време от предишната градска управа. Паното е на стойност 2000 лева, поясни зам.-кметът Димитър Недев. 
Кметът Пенчо Милков обясни, че проектът за ремонт, изработен миналия мандат, се оспорва от съсобствениците на Общината и това бави възстановяването на покривна конструкция, която може да предпази уникалната сграда от съсипване. Възложил съм изработването на регистър на старинните сгради в града с национално и местно значение, в него ще бъдат описани не само постройките с техните истории, актуалното им състояние, но и техните реални собственици в момента, каза Милков. Това ще улесни общинската администрация, която възнамерява да упражни по-строг контрол за това как се поддържат красивите сгради, които са архитектурната емблема на града. 
Такъв регистър досега не е имало, а това ни пречи да имаме поглед върху цялостната картина, каза кметът. След като регистърът бъде готов до края на месеца, ще започнем реални действия за съхраняване на архитектурното богатство на Русе и за неговото поддържане, добави Милков.