Камера за видеонаблюдение, монтирана с пари на етажната собственост на бл.“Пушкин“, поблазнила размътения разум на наркозависим от криминалния контингент. С помощта на свой познат, когото повдигнал, за да я стигне, но не помнел кой точно бил, защото бил надрусан, успели да докопат и изтръгнат техниката. Щом установили липсата обаче, хората в блока побързали да прегледат записите, които красноречиво разкрили стореното на 3 април 2019 година. 
Освен за кражбата осъжданият и преди мъж се сдоби с още две обвинение в рамките на едно дело - че същият месец на миналата година е хванат да кара колата на майка си, без никога да е имал шофьорска книжка. Освен това въпросният „Фолксваген Голф“ вече бил спиран от движение и табелите му били отнемане заради предишни негови нарушения. Въпреки това той сложил на автомобила транзитни австрийски номера, които въобще не били издадени за него. Отново обаче извадил лош късмет, тъй като бил засечен от органите на реда, докато кара по ул.“Юндола“, като провокирал полицейско внимание - първо, защото карал без включени фарове и второ - тъй като при фиксиране на патрулката рязко сменил посоката си на движение.
Пред съда той обясни поведението си с факта, че всъщност тикал автомобила и той се движел по инерция, за да додрапа до близък сервиз за ремонт, като двигателят му въобще не бил включен. Оправданията му бяха зачеркнати в съдебна зала и той вече се сдоби с окончателна присъда от 10 месеца затвор при общ режим.