Появяване на полицаи веднага след прясно приключена наркосделка станало повод клиент да налапа пакетчето с току-що закупен материал и да се опитва да го глътне. Униформените обаче бързо реагирали и със сила успели да пресекат намеренията му.
Случаят е от октомври 2018 г., когато бил получен сигнал за продажба на наркотици във „Фолксваген Пасат“ близо до Второ районно. Полицаите отишли с цивилна кола и след като станали свидетели как клиентът си купил 4 хапчета екстази за 20 лева, предприели действия за задържане на наркогрупичката.
Така до съд стигна търговецът на дрога Иво М. с обвинение за разпространение на дрога. Той е осъждан преди време за кражба и шофиране на кола с чужди табели, последно стигнал до съд през 2017 година за шофиране на БМВ надрусан с амфетамин и канабис, без книжка и на кола с регистрационни номера, издадени на друг автомобил. За това той бил осъден на 1 година условно с 3 години изпитателен срок и 500 лева глоба.
При поредното си изправяне пред съда Иво посочи, че случаят, за който е обвинен, е маловажен, а откритата у него дрога не била за разпространение. Окръжният съд обаче го наказа с 3 години затвор и 5000 лева глоба, както и да изтърпи условната си присъда от 1 година ефективно. Той обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново, но и той потвърди присъдата, а решението може да се обжалва и пред ВКС.