Вие сте хората, които давате старт в живота на поколения ученици, вашата мисия е отговорна, а тази награда ви натоварва с още повече отговорност. С тези думи областният управител Галин Григоров се обърна към директорите на училища и преподавателите, на които вчера връчи присъдените от Министерството на образованието и науката почетни отличия „Неофит Рилски“.
Предложенията за наградите се правят от Регионалното управление на образованието и от учителски синдикати, припомни началникът на РУО Росица Георгиева, която също поздрави отличените. 
Григоров връчи наградите на директора на Професионалната гимназия по туризъм Ренета Вълева, на директора на ПГ по електротехника и електроника Надежда Русева, старши възпитателя в Средношколското общежитие Пламен Атанасов, старши учителите по история и цивилизация в СУ „Йордан Йовков“ и СУЕЕ Яничка Пенева и Георги Симеонов, директорката на детска градина „Детелина“ Елена Славчева, учителката от СУЕЕ Веселка Петрова, директора на СУ „Възраждане“ Станислав Георгиев, директора на ОУ „Никола Вапцаров“ в Бяла Калинка Георгиева и учителките Мариана Ангелова от Обретеник и Ивелина Филева от Ново село.