11-годишно дете станало свидетел как възрастен мъж спрял колата си, излязъл от нея и гръмнал на улицата едногодишното кученце, за което то се грижело. Изстрелът се оказал фатален за четириногото и то издъхнало, а 4 години след инцидента обвиненият стрелец чу присъда на първа инстанция.
Инцидентът е от началото на август 2016 година, когато 61-годишният тогава пенсионер по болест с висше образование видял до пощенския клон в Ботров животинчето. Според 31-годишния собственик на кучето мъжът спрял шофираната от него лада, стрелял по домашния любимец и отпрашил. Впоследствие дори се укрил и няколко дена бе неоткриваем за органите на реда. Той отрича да има вина за инцидента и твърди, че няма нищо общо със случая. Прокарана бе и версията, че кучето е било агресивно и си е получило заслуженото.
Беленският районен съд прецени обаче, че вината на възрастния мъж е доказана и го призна за виновен, като го освободи от носене на наказателна отговорност и му наложи 1500 лева глоба. Присъдата е само на първа инстанция и вероятно ще бъде обжалвана.