В България няма друга подобна медия в Ютюб, така че смело може да се каже, че отново в Русе за пореден път правим нещо първо. Това каза вчера Цвета Ненова от екипа на „Канал Култура Русе“, който вече се радва на сериозен интерес. Каналът бе повод за среща, организирана от Общината в зала „Европа“. 
Представители на културни институции, организации и независими творци, които се включват в представянето на авторски художествени продукти онлайн, се събраха, за да обсъдят бъдещето на канала. 
Радвам се, че русенската култура има още един свой форум, каза зам.-кметът Енчо Енчев. Той лично вече бил получил възторжени отзиви от свои приятели в Ню Йорк и други американски градове, които с удоволствие проследявали артистичния живот в Малката Виена. Общината има намерение през септември да стартира още един информационен канал - той ще се нарича „Образование и спорт“, каза Енчев. 
След премиерния видеоклип, който представя културния облик на града, сега пред „Канал Култура Русе“ стои задачата на 24 май от 18 ч да излъчи директно връчването на наградите „Русе“. Заради пандемията с коронавируса в церемонията ще участват единствено номинираните за русенския приз и официалните лица.