Пожар е избухнал днес малко преди обяд в почивния комплекс в парк "Росенец" в залива Отманли край Бургас, за която се твърди, че е място за почивка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

От пресцентъра на полицията уточниха, че сигналът за инцидента е получен в 11,40 часа.  Съобщено било за силно задимяване във вилен имот, разположен до бившата хижа на "Траснвагон" в парка, предаде Дир.бг.

Пламъците лумнали в подпокривната инсталация на сградата и покривът се подпалил. По първоначална информация пожарът е тръгнал заради късо съединение. Причините тепърва ще се установяват, пише местният сайт "Флагман". 

Няколко екипа огнеборци са изпратени на място. Пламъците все още не са овладени, съобщиха пред bTV от пожарната в Бургас. Всички, намиращи се в комплекса, са били евакуирани и опасност за живота им няма.

Комплексът, който се намира на около 20 км от Бургас, е един от най-охраняваните по Южното Черноморие и достъпът до него е възможен само по море. Той е известен като "летните сараи" на Доган. По информация на "24 часа" самият той в момента е там и е засегната новата му къща, построена в комплекса за този сезон.