„Златната топка“ на „Франс футбол“ e най-авторитетната и най-желана индивидуална награда в световния футбол. Има обаче някои велики футболисти, легенди, лидери на отборите си, които така и не стигнаха до това отличие. 
Кои си те?
Тиери Анри
В периода 2001-2006 година бившият нападател на „Арсенал“ е в разцвета на силите си. Става голмайстор на Висшата лига четири пъти. Головете му в Шампионската лига са 29 в 52 мача. Най-доброто му подреждане за „Златната топка“ е второ място.
Паоло Малдини
Смятан е за най-добрия защитник, играл някога футбол. Иконата на „Милан“ печели общо 25 трофея. Овациите обаче са за негови съотборници - Андрий Шевченко, Кака, Джордж Уеа, Марко ван Бастен и Рууд Гулит, носители на „Златната топка“.
Шави Ернандес 
Сърцето на „тики-така“ в „Барселона“ /767 мача за каталунците/. Той е част от отбора на годината на УЕФА пет пъти между 2008 и 2012 година. Така и обаче не успява да спечели „Златната топка“. Завърши трети в три последователни години.
Ференц Пушкаш
С 84 гола в 85 мача за националния отбор на Унгария, 622 попадения на клубно ниво, пет пъти шампион на „Европа“ с „Реал“ /Мадрид/. Лаврите обаче са за Алфредо ди Стефано, печелил два пъти „Златната топка“.
Кени Далглиш
Шотландският нападател е сред най-добрите футболисти на родината си. През 1977 година „Ливърпул“ го купува от „Селтик“. Печели три пъти КЕШ (1978, 1981, 1984). Фамозен нападател! През 1983 година шотландецът завършва на второ място в класацията за „Златната топка“. Тогава победител е Мишел Платини.
Андрес Иниеста
Иниеста може да се похвали с 35 трофея, включително 9 от Ла Лига и 4 от Шампионска лига. Той играе главна роля в историческите за „Барселона“ кампании през 2009 и 2015 година. И през двата сезона тимът прави требъл. Иниеста отбеляза победния гол за Испания във финала на световното първенство срещу Нидерландия през 2010 година. И той обаче стига само до второ място в анкетата на „Франс Футбол“ през 2010 година. 
Боби Мур
Считан за най-добрия английски футболист за всички времена. Капитанът извежда Англия до световната титла през 1966 година, но никога не печели „Златната топка“. Тя е за Боби Чарлтън.