Окончателни присъди от 11 години за Николай Василев и 10 години за Деян Цветанов постанови Върховният касационен съд за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов. 20-годишните вече младежи бяха осъдени и да платят солидарно 250 000 лева обезщетение на съпругата и сина на жертвата си. В същото време по друго дело от семействата на двамата убийци се търсят още стотици хиляди левове обезщетение за неупражнен родителски контрол.
Часове преди зверството на 13 срещу 14 март 2017 година 17-годишните тогава Василев и Цветанов пият бира, ром и уиски, които смесват с няколко вида наркотици и се уговарят да оберат таксиметров шофьор, за да си осигурят пари за алкохол и дрога. Въоръжени с ножове отиват на пиацата на Товарна гара, където оглеждат шофьорите и избират беловласия Валери Спиридонов, тъй като е най-възрастен от колегите си и смятат, че най-лесто ще се справят с него. След това му дават адрес в Николово, за който предварително знаят, че е на сляпа уличка, и когато пристигат, започва касапницата. След нея по тялото на убития са преброени над 20 рани с нож и множество синини и охлузвания от посипалите се върху него юмруци и ритници. След жестокото убийство двамата нападатели вземат портмонето на жертвата с 60 лева и се опитват да запалят колата, но не успяват и започват да звънят на приятели в Русе да ги приберат.
Всяващото ужас и гняв нападение е разкрито за часове. Водеща роля в него има Николай Василев и това му донесе по-високото наказание. Двамата съучастници са в ареста от три години и те ще бъдат приспаднати от наказанията им, които заради непълнолетието им по време на престъплението можеше да варират от 5 до 12 години затвор. Това означава, че Деян Цветанов и Николай Василев ще излязат на свобода съответно след 7 и 8 години, когато жертвата им би трябвало да е на 70 години, които никога няма да навърши.