Администраторът във ФК „Дунав“ и изпълняващ функциите на изпълнителен директор Свилен Стефанов призна, че в касата няма нито един лев.
„Положението е неимоверно тежко. Спонсорите,  доколкото ги имаше, спряха всякакви плащания в началото на март. При тези обстоятелства няма как да дадем на футболистите и по 100 лева“, каза Стефанов пред „Утро“.
Той потвърди изнесената в нашата медия новина, че част от състезателите имат проблеми с наемодателите си.
На въпроса как се справят без средства останалите в Русе чужденци като Хуго Гамейро, Александър Исаевски и Фернандо Кавалканте, той отговори: „Не знам. Чак ми е неудобно, като си помисля в какво положение са тези момчета“.
Стефанов коментира и решението на общинските съветници да оставят без разглеждане точката за рекламен договор, по силата на който „Дунав“ щеше да получи 200 000 лева.
„Меко казано, сме много разочаровани. С тази сума щяхме да платим по две заплати и да избутаме първенството до края. Какво ще стане на сесията през май? Не знам. Надяваме се поне точката да бъде обсъдена, за да сме наясно какво ни чака“, каза изпълнителният директор.
А дали БФС може да реагира по някакъв начин и до подпомогне клубовете, още повече, че УЕФА обяви план с превод на 4 300 000 евро към всяка национална федерация?
„Също не знам. В пълно неведение сме. Европейската централа подчертава, че всеки футболен съюз ще има право да се разпорежда с парите така, както смята за уместно. Досега не съм чул фактор от БФС да говори за помощ към клубовете. Преди време Емил Костадинов загатна с половин уста за подобна възможност и толкова“, заяви Стефанов.