Фирма „TVH“, в която бяха установени четирима работници с коронавирус, всъщност не е затворила. След подаден от  нас сигнал в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и полицията, на място вчера беше извършена проверка от органите на реда, съобщи Русе Медиа.
В петък директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова на брифинг обяви, че фирмата е затворена, а всички работници са под карантина. Още в понеделник обаче бе получен сигнал, че всъщност в предприятието за ремонт на мотокари има дейност. На място тогава бяха установени два автомобила и отворен транспортен портал. От РЗИ обясниха, че управителят има право да е там, тъй като ползва помещения като жилищна площ, но фирмата не може да работи.
Вчера ситуацията вече се оказа различна. На територията на предприятието имаше няколко коли и се виждаха хора вътре. След сигнал в РЗИ и полицията на място беше изпратен екип на Второ РУ. В промеждутъка от около час до пристигането на силите на реда, фирмата бе напусната от лек автомобил. По-късно колата се върна отново, но при вида на патрулката пред сградата обърна и се отдалечи.
Проверяващите полицаи не са влизали вътре в халето, а само са извикали навън присъстващите - няколко души, и са ги отметнали по списък. С това проверката е приключила.
Малко по-късно от РЗИ съобщиха, че не са установени служители от фирмата, които да работят там. Наети са работници от друга фирма, които да извършват ремонтни дейности. На място пристигна и управителят на наетата фирма, извикан по спешност.
От здравната инспекция казаха още, че всички работници от фирмата са под карантина. Колкото до информацията от петък и вчера, че предприятието е затворено, от РЗИ вече заявиха друго - че фирмата не е затворена и може да работи. От персонала право да стои там имал само управителят, който е бил в предприятието, а след това се оказа, че това важи и за още една жена. Без отговор остава въпросът как така управителят е под карантина, а при него идват външни хора, каквито са работниците.
При необходимост ще бъде извършена допълнителна проверка, заявиха институциите.