7 таблета и един лаптоп получи Регионалното управление на образованието, за да снабди с тях деца от социално слаби семейства. Устройствата пристигнаха от Министерството на образованието и науката, което пък ги получило от щедър жест, направен от дарители. 
„Лаптопът е предоставен на основно училище „Св.св.Кирил и Методий“ в село Ряхово. Един таблет занесохме в основно училище „Христо Смирненски“ в квартал Долапите, а по два получиха училищата „Никола Обретенов“, „Васил Априлов“ и Професоналната гимназия по облекло, където също има деца без такива устройства, необходими за онлайн обучението“, каза началникът на РУО Росица Георгиева. 
Още едно дарение от МОН са получили в регионалното управление. Това са 410 лева - част от средствата, които служители на министерството са събрали от собствените си заплати. Тъй като от Нетуоркс са подели инициатива да осигурят безплатен Wi-Fi, цялата сума от 410 лева предоставихме на училищата в община Ветово, за да могат да платят интернета на деца, чиито семейства не са в състояние да се справят с това, каза Георгиева. 
Тя добави, че в момента и в РУО тече дарителска акция, в началото на следващата седмица ще стане ясно каква сума са събрали специалистите от екипа на управлението и ще бъде решено къде да бъдат насочени средствата.