63 са полжителните проби за денонощието, 25 са настанени в болници. Общо 1234 са установените случаи на COVID-19 у нас, съобщи на брифинг на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Увеличението е с 5,4% спрямо предишния ден. Активните случаи са 983.

Най-много са новите заразени от Плевен. 19 са позитивните резултати от изследванията до момента. 7 души са от завод "Мизия", 5 са контактни на тях лица, 7 души са в болница.

В София новите случаи са 16. Във ВМА и Пирогов са двама, в УМБАЛ "Св. Анна" и ИСУЛ по един. Амбулаторните са 10.

Във Видин има 7 установени с коронавирус, Благоеврград - 5, Бургас - 4, Кюстендил и Стара Загора по 3, Силистра - 2, Пазарджик, Перник, Пловдив и Ямбол по 1.

Два са новите случаи на заразени деца - в Плевен момче на 4 години, и в София - момиче на 12 години, с лека симптоматика.

Шест са новите случаи сред медицинския персонал - един санитар в Първа АГ болница в София и 5 във Видин. Общо заразените медици са 135, 11% от всички заразени.

Излекувани са 197 души. Четири нови са изписани от болница. Трима са от Пирогов, от които единият е интересен случай, защото бил интубиран 38 дни. Това е третият интубиран, който оздравява. Сред излекуваните е и 1 медицинска сестра. 

Двама души за починали през последното денонощие - мъж на 95 години в Инфекциозна болница в София и жена на 73 г. в Пирогов и двамата с придружаващи заболявания. До момента жертвите на COVID-19 у нас са 54.

285 души са в болници, интензивни са 41 души.

София са най-много заболелите - 639, 149 в болница, 27 в интезивни отделения.

В неделя ще се проведе експеримент за създаване на организация за отваряне на парковете за семейства с малки деца, съобщи шефът на щаба. Надяваме си гражданите да спазват физическата дистанция, за да не се наложи да се забрани отново, каза той, допустимата възраст на децата ще се определи от общинското ръководство. Такава ще е препоръката към кметовете в  страната, уточни ген. Мутафчийски.