МВР е търсило документи за банкови преводи, а не наркотици в дома, офиса и заведението на общинския съветник от ГЕРБ в столицата Орлин Алексиев, твърди "Преса". В петък вечерта, както съобщи ексклузивно БЛИЦ, полицаи атакуваха автокъщата "А2" на общинаря, после влязоха в дома му и накрая претърсиха заведението му.
Обиските стартираха след официалното съобщение, че във френското пристанище Хавър са заловени 1,4 тона кокаин, скрит в гуми, натоварени на камион, участвал в рали "Дакар" в  Южна Америка. Алексиев беше пилот в ралито заедно с навигатора си Пламен Николов.

Главният секретар на МВР Светослав Лазаров, вчера нито отрече, нито потвърди участието на общинаря в кокаиновата афера, но обясни, че при "при обиските в един от офисите на Алексиев опитаха да унищожат документи".  

След обиските в петък прокуратурата е образувало досъдебно производство за зловения кокаин, но то е срещу неизвестен извършител.

Орлин Алексиев продължава да отрича съпричастност кам канала за кокаин от Южна Америка за Европа. МВР обаче го подозира като един от гарантите на сделката за доставка на чистия наркотик и затова му проверява банковите преводи, твърдят разследващи, пише "Преса". Търсят се данни за големи парични преводи.