Валията на Дунавския вилает с център Русе Мидхат паша, роденият в българската дунавска столица Елиас Канети и капитан Иван Иванов от Пристанищния комплекс присъстват в каталога на изложбата „Дунав - хора, съкровища, култури“, която бе открита в замъка Шалабург в Австрия. 
Експозицията продължава от март до октомври, като показва експонати от почти всички дунавски страни. Артефактите от Русе описват процесите на проникване на  Модерността по Дунав. Корицата на списание „Венити феър“ от 1877 г. показва образа на Мидхат паша, а експонати от Къщата на Калиопа допълват русенската тема. 
Цялата изложба представя крепостни съоръжения от различни периоди като Баба Вида и Петроварадин, уникални места като пролома Железни врата и потопеният остров Ада кале и други интересни места и вещи като тежести за риболов например. От праисторията, римското време, войните между кайзера и султана експозицията достига до съвременността, като в каталога е включен също и текст на известния политически деец Ерхард Бусек, почетен доктор на Русенския университет.