Възрастен мъж се задуши от развилнял се пожар в къщата му в покрайнините на Тетово в първите часове на 6 април. По информация на „Утро“ тялото на 69-годишния човек не е било засегнато от пламъците, фатален за живота му е бил вдишаният дим. Огънят не е засегнал други постройки и имоти. Невредима е останала и паркираната пред дома му кола.
Мъжът живеел сам, след като се пенсионирал като работник в местната кооперация. На 6 април малко преди 00.30 часа хората в Тетово се озадачили от премигване на тока, при което изгаснало уличното осветление. Излезли да видят какво се случва и видели горящата къща, след което подали сигнал. Междувременно опитали да влязат в дома на пенсионера, но входната врата била затисната от паднали греди от изгорелия покрив. Пробвали да го събудят с викове, но не успели. Дошлите на място пожарникари го извадили безжизнен през прозореца.
Най-вероятно причината за инцидента е късо съединение, тръгнало в коридора и обхванало цялата горна част, която била на гредоред, изключително податлив на пламъците.