Русе и областта и вчера не присъстваха в списъка с новозаразени от коронавирус. Предположенията бяха, че ще влезем в нежеланата компания на региони със заболели хора заради върналото се в понеделник от Франция с автомобил тричленно семейство от Малко Враново, което бе настанено в болница „Канев“ заради измерена на Дунав мост повишена температура. 38-годишната Селвине Р. и 43-годишният й съпруг бяха с над 37.6 градуса, а температурата на 21-годишния им син Теркан беше под 37 градуса.
Съпрузите имат документ от френска болница, че са съмнителни за Ковид-19, което допълнително повиши опасенията. Това явно бе твърде свободно изтълкувано от местни медии, които побързаха да пуснат „новината“, че в Русе вече има инфектирани с К-вируса. Сред тях беше и такава, която доскоро изпълняваше проект за борба с фалшивите новини.
Информацията за болестта разпали пожар в социалните мрежи, макар че натоварените с борбата с пандемията институции категорично я отрекоха и призоваха с темата да не се спекулира, докато не се съобщят официални резултати.
До снощи, за радост, положителни проби нямаше. Не е напълно изключено семейството наистина да е носител на коронавируса, но това ще стане окончателно ясно днес.