5200 души участваха в тазгодишното издание на най-големия кариерен форум в страната „Национални дни на кариерата“. Това става ясно от предоставените данни на Областна администрация Русе от организатора на събитието JobTiger.

Инициативата се провежда за деветнадесета поредна година в България, като за първи път тя се състоя изцяло виртуално. По този начин освен насърчаването на контакти между предлагащи и търсещи работи, бяха спазени и препоръките на всички компетентни институции в страната, целящи недопускане разпространението на заболяването COVID-19. През годините форумът даде шанс на над 45 000 младежи да започнат своята нова или първа работа, отбелязват още организаторите, като представени са били всички сектори на българската икономика.

Припомняме, че Областна администрация Русе подкрепи инициативата и стана неин институционален партньор.

Областният управител Галин Григоров изказва благодарност на екипа на JobTiger и изразява увереност, че сътрудничеството в името на кариерното развитие на студентите от България, в т.ч. и на обучаващите се в Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще продължи да бъде приоритет в отношенията между двете организации.

Трябва да направим всичко възможно да срещнем студените с представителите на бизнеса и институциите от държавната и местна власт! Така обучаващите се ще могат да получат една по-адекватна картина за бъдещите си работни места и ще знаят какво ги очаква там! Пожелавам още по-големи успехи и на предстоящото 20-то юбилейно издание на форума през идната година! Нека направим всичко възможно, за да задържим младите хора в България, защото тук те ще бъдат полезни за всеки от нас, а и вярвам, че ще получат необходимото удовлетворение от работата си, както и че допринасят за по-доброто на страната!“, допълни още Григоров.