Мобилните екипи на общинското предприятие „Паркстрой“, които от понеделник дезинфекцират спирки, пейки и детски площадки, вчера усилено извършваха обработки на пешеходната улица „Александровска“ и централния площад, както и на всички пространства, на които има завишен поток от хора. Това са част от взетите по-строги мерки за предпазване от коронавируса в Русе по нареждане на кмета Пенчо Милков. Шефът на общинското предприятие Красимир Коев заяви готовност за допълнително снабдяване с пръскачки при наличие на още доброволци за извършване на дейностите. Съдействие на мобилните екипи с транспорт и служители оказват и от предприятие „Комунални дейности.
Междувременно продължава и ежедневното миене на улиците, като пътните платна се почистват на две смени - през деня и през късните часове на денонощието. Измиването е съобразено с трафика по натоварените улични платна, за да се избегнат задръствания и да не се създава неудобство за гражданите. Днес екипите на фирмата през деня ще мият улиците „Околчица“, „Захари Стоянов“ и „Байкал“ в квартал „Здравец, а нощната смяна ще почисти района на „Придунавски“, „Батак“ и „В.Търново“.
Непрекъснато в превозните средства на градския транспорт се следи за спазването на мерките. За да няма струпване на хора в превозните средства в пиковете часове, от общината ежедневно изготвят график с часовете на тръгване на автобусите и тролеите. Разписанието се качва на сайта на общината и във фейсбук страницата на администрацията.