Седалките, тръбите за хващане и уплътнителите на стъклата на тролеите се чистят от водача с технически спирт, а подът се минава с препарат „Медикс“ на всяка начална и крайна спирка. Дезинфекцията е наредена от общината и вчера бе демонстрирана пред журналисти на спирката до вече заличената Захарна фабрика. 
Нужните препарати, предпазни ръкавици, мокри кърпички и платнени кърпи се раздават сутрин от диспечера при излизане на всеки тролей.
Дезинфекцията не обърква графиците ни и успяваме навреме да вземем пътниците от спирките по маршрута, каза Атанас Аспарухов, след като показа превантивното почистване срещу вируси.
Мярката беше въведена във вторник във всички тролейбуси и автобуси за градски и междуселищни превози със заповед на кмета Пенчо Милков до всички управители на траспортни фирми, каза началникът на отдел „Транспорт“ в общината Кремена Митева. 
Основната дезинфекция на тролеите се извършва всяка сутрин между 4 и 4.25 часа в депото на бул.“Трети март“, а на междусменни почивки шофьорите третират арматурата за захващане на пътниците и седалките с препарат на спиртна основа, допълни изпълнителният директор на „Общински автотранспорт“ Александър Георгиев.
На ден дезинфекциите се правят около 10 пъти във всеки тройлей и автобус в града и близо четири пъти във возилата, които обслужват населените места в региона.