Постоянен арест за 11 пъти осъждан мъж, който системно малтретирал майката на двете си малки деца и дори й отправял закани за убийство, както и за 61-годишен турчин, хванат у нас с екстази, след като е бил съден 2 пъти в Германия за трафик на наркотици. Това реши за справедливо Окръжният съд и задържа двамата мъже зад решетки.
61-годишният Хюсеин Чакър бе задържан на 6 януари със 102 розови таблетки екстази в къщата на любимата си в Селеметя. Вчера той оспори ареста и поиска да бъде освободен. Съдът обаче бе категоричен, че мястото му е там, тъй като справка в европейските системи показва, че мъжът е съден 2 пъти в Германия за трафик на дрога - веднъж на 4 години и половина и втори път на 4 години и 9 месеца лишаване от свобода. Отделно данни по делото показвали, че заема високо място в престъпната йерархия - от дълго време продавал на едро на множество улични пласьори и системно им предлагал да купуват още повече материал, като ги уверявал, че има възможност да ги снабдява с още по-големи количества дрога. 
Самият Чакър изтъкна напредналата си възраст и липсата на погазване на закона от негова страна. Съдът обаче реторично го попита дали не смята за противозаконно притежанието на 100 таблетки екстази. За осъжданията си в Германия турчинът, който иначе живее е Холандия, се оправда, че всъщност ходил там да проучва пазара на коли втора употреба, тъй като внасял редовно автомобили. 3-4 пъти годишно идвал в България в продължение на 16 години именно за да търгува изгодни коли. А за трафика на дрога разследващите там само имали предположения, но не и категорични доказателства за вината му.
Ако бъде осъден, Чакър може да чуе затвор между 3 и 12 години и глоба между 5000 и 12 000 лева, подчерта прокуратурата, а съдът уважи искането за постоянно задържане и му наложи и 2-месечна забрана да обжалва мярката си за неотклонение. Решението обаче може да се обжалва.
В ареста вместо ще чака присъда и Х.А., който е обвинен, че не е плащал издръжка на децата си и вече е натрупал дълг в размер на 9500 лева, както и че в края на септември 2018 години се е заканил с убийство на майка им. Съдът обърна внимание, че и след въпросната дата жената е търсила помощ от 112 за агресивното поведение на мъжа и нестихващия терор. Затова съдът прецени, че и той заслужава арест и окончателно го прати в килия.