35-годишен мъж се развихрил в Николово в събота, громил новия параклис до Гребната база и нанесъл много поразии в района. Предстои изясняването на причината за  действията му - употреба на наркотици, внезапен изблик на психично заболяване или фатална комбинация между двете.
В събота следобед русенецът, който от известно време живеел при баба си и дядо си в селото, блъснал с колата си три паркирани автомобила в центъра. След това стигнал пеш до Гребната база на северозападния бряг на езерото и потрошил няколко лодки. После се нахвърлил на пейките около направения за Великден нов малък параклис в района. След като ги начупил, започнал да скубе цветята отпред. Живеещи в района хора, които поддържат градинката, подали сигнал на тел.112, но в това време вилнеещият отишъл в Гребната база и изтикал стар колесар във водата. 
Около 18 часа на място пристигнал екип от Второ РПУ. Униформените укротили мъжа, щракнали ръцете му с белезници, а при обиска открили в джоба му амфетамин. 
Буйстващият мъж е задържан за едно денонощие в ареста, но заради неадекватното му поведение и несвързаната му реч вчера е настанен в Областния диспансер за психично здраве. Случаят е докладван на дежурния прокурор.